25.8.2017

Helppo kaiketon kakku

Kahvipöytään on joskus hankala keksiä tarjottavia. Olen vegaani, mutta suvustamme löytyy myös gluteeniyliherkkiä, soijattomia ja pähkinättömiä. Kun kaikki istuvat saman pöydän ääreen ja tarjolle pitäisi saada kakku, sen leipomisessa saa olla tarkkana.

Minulla on yksi juustokakun luottoresepti, jota käytän usein. Kakun tulee toki hyytyä, mutta itse valmistus käy nopeasti. Kakku on siis vegaaninen, soijaton ja pähkinätön sekä erittäin vähägluteeninen. 

Huom! Jos tarjoat kakkua gluteenittomalle, varmista vielä, käykö hänelle erittäin vähägluteeninen. Esimerkiksi monet keliaakikot eivät siedä ollenkaan gluteenia, jolloin resepti ei valitettavasti sovi.


Kaiketon suklaajuustokakku

Tarvitset

  • 180 g Semperin kauradigestivejä,
  • 75 g tummansinistä keijua,
  • tölkin kookosmaitoa (vähärasvainen EI käy tähän kakkuun),
  • levyn Pandan tummaa suklaata &
  • purkillisen kauratuorejuustoa.
  1. Tee pohja murskaamalla digestivet ja sekoittamalla murut sulaan margariiniin. Painele taikina vuuan pohjalle.
  2. Valmista täyte. Kuori kookosmaitotölkin paksu kerros kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi. Sekoita joukkoon kauratuorejuusto ja sula suklaa.
  3. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti